Naturlig farging av egg

Har du lyst å friske opp påskebordet? Hva med å farge dine egne egg med naturlige ingredienser? – Til dekor og frokost.

Ettersom eggeskall er et porøst materiale tar det lett farge. Med ingredienser fra kjøkkenet kan du enkelt farge eggene dine samtidig som du koker dem. De hardkokte eggene kan fremdeles spises og blir ekstra delikate på påskebordet.

 

Du trenger bare egg, en panne til å koke i og ulike ingredienser til farging. Vi har prøvd med følgende ingredienser:

  • Rødkål
  • Løkskall fra gul løk
  • Løkskall fra rødløk
  • Kaffe
  • Gurkemeie
  • Blåbær

Slik farger du eggene

  1. Fyll en panne med vann slik at det dekker så mange egg som du vil koke og farge.
  2. Legg valgt ingrediens i vannet (eks. løkskall)
  3. Kok egget slik du liker. (Jo lengre du koker, desto sterkere farge får du).
     

Farge med dekor

Dersom du også har lyst å lage mønster, trenger du i tillegg:

  • Nylonstrømpe
  • Bladpersille
    evt. andre ting som f.eks. strå, tau, klistremerker, hekleserviett e.l.

Slik får du mønster

  1. Legg blader (eller annet) rundt egget.
  2. Tre på en nylonsstrømpe og knyt stramt igjen.
  3. Kok egget på samme måte som forklart over.
  4. La tørke på kjøkkenpapir og fjern nylonstrømpe og blader.
     

Tips!

Dersom du vil ha sterkere farge uten å overkoke eggene, kan de kokes lett og heller ligge i fargevannbad av ingrediensene over natten.

Naturviten­skapens verden er åpen for nye oppdagelser!

Bestill billetter


Nyhetsbrev fra VilVite?

Hva ønsker du oppdateringer om?
Hovedsamarbeidspartnere VilVite
Samarbeidspartnere