Sjokoladeverksted
De tre yngste gruppene har hatt programmet «sjokoladeverksted». De har fått erfare hvordan det er å designe og produsere en konfekteske, ved å 3D-printe og vakumtrekke biter, og designe og laserkutte esker. Elevene har hatt nesten ubegrensede muligheter for design av bitene, kun begrenset av slippform (vi må få sjokoladen ut av formen sin) og mengde, og dette har resultert i utrolig mange varierte løsninger. Muligheten for å lage en sjokolade basert på elevenes interesser har resultert i stilige sjokolader med tema fra spill som blant annet «Legend Of Zelda», «Minecraft» og «Among Us».
Utvikle, designe og produsere
De tre eldste gruppene har fått utvikle sine egne intrikate trebokser. Ved hjelp av laserkutting og 3D-design har de laget forskjellige bokser med ulike design. Noen har laget tradisjonelle syskrin, mens andre har laget pengeskrin, smykkeskrin, plekterbokser og mye mer. Elevene har i hovedsak jobbet med en tretype som heter MDF, men de har også fått muligheten til å bytte ut en side av kontruksjonen sin med akryl, og har dermed kunnet få gjennomsiktige vegger i boksen sin. Vi har også stilt til disposisjon LED-dioder og batterier for de som har ønsket å få lys i esken.
Tanken bak makersamlingene
Formidlerne ved Talentsenter i realfag prøver å utforske og utfordre elevenes kreative sider og evner. Som bakgrunnsmateriale og for å få i gang tankene snakker vi om designideene som selskaper som Apple og Ford hadde, og hvordan og hvorfor disse forandret verden som de gjorde. For hva er egentlig godt design? Vi tror det er noe alle kan få til, med de riktige ressursene og den riktige tilnærmingen.
Neste samling er i oktober og november, og da skal vi se på hvordan en bør bygge en robot som skal kunne kjøre på Mars.