Koding for nybegynnere
Er du helt fersk på koding er det smart å begynne med startsettet til micro:bit. Dette er en liten datamaskin som kan mye mer enn du skulle tro, og har blant annet LED-display, knapper, og mange ulike sensorer. Koble den opp til en datamaskin ved hjelp av USB-kabelen som følger med, og klikk deg inn på nettsiden kidsakoder for enkle oppgaver og forklaringer. Et fint produkt å kombinere med micro:bit er roboten :MOVE motor. Her får du raskt se effekten av det du koder med fart og spenning da roboten både kjører fort, og lager lyd og lys.
Tips!
micro:bit kommer ferdig pakket med en haug av sensorer og funksjoner, men den er også designet for å være lett å koble sammen med ekstra utstyr. En audiokabel lar deg koble micro:biten til høyttalere og hodetelefoner, og en servomotor med krokodilleklemmer kan brukes for å bygge dine egne robotiserte oppfinnelser.
Koding for spillentusiasten
Er du glad i dataspill og programmering? Da bør du prøve deg på MakeCode der du kan leke deg med programmering og lage dine egne spill. Dette er et enkelt verktøy hvor du lærer både spilldesign og programmering med enten kodeblokker eller tekstbasert programmering. Last ned spillene dine på den retro spillkonsollen Kitronik Arcade, og spill på den gode gammeldagse måten. Spillkonsollen har 6 knapper og beskyttelsesglass, og PC-kabel og batterier medfølger.
Ønsker du å utfordre deg selv enda mer kan du prøve deg på eksperimentsettet Code Gamer. Her må du sette sammen din egen gamepad, og deretter installere appen på datamaskinen eller mobilenheten. Gjennom lek brukes sensorer til å eksperimentere med lys, lyd, temperatur, og bevegelse for å komme forbi hindringer, ved hjelp av programmeringsspråket Arduino.
Tips!
Vi har laget et plattformspill i MakeCode Arcade som du kan laste ned og prøve. Flytt deg rundt med piltastene, og hopp med mellomrom-tasten. Du trenger å samle 35 noter og 4 kolber uten å falle i vannet for å vinne. Flere spill og nyttige tips finner du på VilViteMer.
Koding for viderekommende
Har du allerede prøvd deg frem med koding og mestrer det grunnleggende kan du utfordre deg selv og kreativiteten med ulike tilbehør. Med inventor’s kit får du prøve deg på 10 eksperimenter, inkludert bruk av LED-lys, motorer, LDRer og kondensatorer.
Tilfør litt farge til ditt neste kodeprosjekt med Halo HD-brettet for micro:bit. Dette brettet kommer med 60 kraftige LED-lys som kan programmeres individuelt for å skape vakre fargemønstre.
Tips!
En micro:bit er kjempegøy, men har du flere kan du koble de sammen trådløst! Den innebygde Bluetooth-antennen har en rekkevidde på opptil 70 meter.
Avansert koding
Arduino er en åpen kildekodebasert elektronikkplattform, som er designet for alle som lager interaktive prosjekter. Lær mer og konstruer elektroniske kretser og utforsk fysisk databehandling med Arduino Maker UNO Plus. Her er det mange muligheter med et ekkolodd med dedikert på/av-bryter, en tilbakestillingsknapp og en programmerbar knapp.
Settet Inventor's kit for Arduino inneholder alt du trenger for å fullføre 10 eksperimenter, inkludert bruk av LED-er, motorer, lyssensorer og kondensatorer.
Tips!
Arduino og micro:bit har veldig mye til felles. Begge to kan programmeres enten med kodeblokker eller tekstbaserte kodespråk, og begge er designet for å kunne kobles til knapper, motorer, sensorer og ulike komponenter så du kan bygge dine egne oppfinnelser.
Micro:bit V2 har flere innebygde funksjoner (skjerm, knapper, bluetoothsender, høyttaler, diverse sensorer) enn Arduino Uno, og trenger bare to AAA-batterier for å bli en bærbar dings. Den tåler også å få en liten sprut på seg uten at den tar stor skade (men ikke mist den i vasken!).
Arduino UNO har ikke like mange innebygde komponenter, men har til gjengjeld enormt høyere potensiale og muligheter til å koble til det du måtte selv ønske. Den kan bli bærbar med strøm fra en powerbank, men formen på kortet gjør den mindre egnet for bærbare prosjekter.