Elektronisk løgndetektor

Klassen lærer loddeteknikk og får fagkunnskap om komponentene i en elektronisk sensorkrets. Transistorer, kondensator, motstander, høyttaler og batteri loddes på et kretskort som så kan brukes til løgndetektor.

  • Antall: Inntil 30 elever
  • Tidspunkt: Fredag
  • Varighet: 1 time og 30 min
  • Målgruppe: Videregående
  • Fagområder: Naturfag, Kunst og håndverk

Hva skjer i dette læringstilbudet?

Verkstedet gir god trening i å lodde. Elevene får utdelt noen elektroniske komponenter som transistor, kondensator, motstand, høytaler og kretskort.

Elevene lodder selv komponentene fast til kortet. Formidler styrer fremgangen, og gir litt informasjon om hver komponent. Når kretsene er ferdige ser vi på den elektroniske funksjonen. Etterpå vil elevene lære hvordan lyden på løgndetektoren vil variere med fuktigheten på hendene til den som testes. Svette hender leder bedre, og vil derfor gi en mer høyfrekvent lyd. Endring i lyd kan derfor bety at testpersonen stresser og kanskje lyver? Elevene kan få detektorene med seg hjem når de er ferdige.

Tilknytning til læreplan

Naturfag: kjernelementet Teknologi
Gjennom å bruke og skape teknologi kan elevene kombinere erfaring og faglig kunnskap med å tenke kreativt og nyskapende. Elevene skal forstå teknologiske prinsipper og virkemåter. 

Mer informasjon

Les om lærers rolle, avtalekoder, og annen relevant informasjon på denne siden.


Nyhetsbrev fra VilVite?

Hva ønsker du oppdateringer om?
Er du også interessert i?
Hovedsamarbeidspartnere VilVite
Samarbeidspartnere